Για να είστε συντονισμένη με τις διεθνείς τάσεις, εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα top wedding trends του 2017!

 

Νυφικό: Ξεκινάμε από το πιο βασικό, το νυφικό, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το styling του γάμου. Οι νύφες που περπάτησαν στις διεθνείς πασαρέλες φόρεσαν νυφικά με χρώμα πέραν του μπεζ, όπως ροζ, deux pieces με crop top και φούστα σε γραμμές αυστηρές γεωμετρικές, ρομαντικά beach boho αλλά και εξαιρετικά άνετα και μοντέρνα σχέδια, όπως νυφικά jumpsuits, κοντά ή μακριά. Αν είστε πιο «παραδοσιακή» νύφη και όλα αυτά σας τρομάζουν, μην ανησυχείτε, γιατί το κλασικό δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Τα παραδοσιακά λευκά νυφικά φορέματα με στενή μέση, κεντημένο μπούστο και φούστα που ανοίγει δεν λείπουν από καμία νέα νυφική συλλογή.

Γαμπρός: Η αλήθεια είναι πως το κλασικό γαμπριάτικο κοστούμι σε μαύρο ή μπλε, ακόμα και χωρίς γραβάτα, είναι διαχρονική αξία. Παρ’όλα αυτά, συνηθίζεται πλέον μια δεύτερη πιο χαλαρή και άνετη εμφάνιση, με πιο εναλλακτικά αξεσουάρ για τη δεξίωση ή το γαμήλιο πάρτι που ακολουθεί.

Ανθοστολισμός: Εδώ παρατηρείται μια σημαντική και μεγάλη αλλαγή. Τα λουλούδια σταδιακά αποχωρούν δίνοντας τη θέση τους στις πρασινάδες και τα φύλλα. Στην εκκλησία, πάνω στα τραπέζια της δεξίωσης, στην γαμήλια τούρτα, ακόμα και στη νυφική ανθοδέσμη η τάση δείχνει πρασινάδες που κρέμονται , δίνοντας άλλο σχήμα και χάρη στη μέχρι τώρα «στρογγυλή» νυφική ανθοδέσμη.

Μπουφές / catering: Οι μεγαλειώδεις μπουφέδες που έδιναν κυρίως έμφαση στην ποσότητα τείνουν να εκλείψουν. Αντί αυτών, όρθια κοκτέιλ με μικρά ελαφρά καναπεδάκια αλλά και μενού πιο εναλλακτικά, προσαρμοσμένα στο προσωπικό γούστο του καθενός αλλά και στην τάση της εποχής που υπαγορεύει πιο βιολογικά εδέσματα, αναλαμβάνουν τώρα τη σκυτάλη.

Γαμήλια τούρτα: Τόσο σαν διαδικασία κοπής όσο και σαν επιδόρπιο συναντάται όλο και πιο σπάνια. Ένας μπουφές με γλυκά κεράσματα, όπως λουκουμάδες ή cup cakesανταποκρίνεται περισσότερο στη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

Διακόσμηση: Οι γάζες και οι λινάτσες σε μπεζ αποχρώσεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε έντονα χρώματα και ντεκόρ με μια πιο ποπ διάθεση. Φυσικά και το προσωπικό γούστο του ζευγαριού που παντρεύεται, παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Προσκλητήρια:Think before you print. Όλο και περισσότερα ζευγάρια στέλνουν ψηφιακά προσκλητήρια ή προσκλητήρια πιο μικρά σε μέγεθος και τυπωμένα σε ανακυκλωμένο χαρτί. Πιο μοντέρνα και πιο οικολογικά!

Αφήστε τα κινητά στο τραπέζι και απολαύστε τον γάμο! Είναι μια τάση που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό και ελπίζουμε σύντομα να έρθει και εδώ. Η αλήθεια είναι, πως δεν είναι και πολύ κομψό 200 κινητά να είναι στραμμένα όλο το βράδυ προς το ζευγάρι, απαθανατίζοντας κάθε προσωπική κοινή τους στιγμή. Όλα θέλουν το μέτρο τους.

Δώρα: Αντί δώρου πολλά είναι τα ζευγάρια που συγκεντρώνουν χρήματα για έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Όταν οι τάσεις ακολουθούν τις ανθρώπινες ανάγκες της κοινωνίας συμβαίνει κάτι τόσο συγκινητικό, τόσο ανθρώπινο αλλά και απλό.

 

Πηγή: yes-i-do.gr