Οι ανοιχτοί χώροι επιβάλλουν ιδιαίτερη οργάνωση για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Ζέστη
Οι υπεύθυνοι του χώρου δεξίωσης ή ο οργανωτής του γάμου σας θα σας συμβουλεύσει για το από πού μπορείτε να εξοπλιστείτε ειδικούς ανεμιστήρες (κάποιοι πετούν και στάλες νερού για περισσότερη δροσιά) που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών – ένα αεράκι πάντα βοηθάει. Εξίσου αποτελεσματικές μπορούν να αποδειχθούν και οι ατομικές βεντάλιες οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν και ένα όμορφο αναμνηστικό δώρο του το γάμο σας.

Έκτακτα φαινόμενα
Τα τελευταία καλοκαίρια ο καιρός μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις με ξαφνικές βροχές και δυνατούς ανέμους. Καλό είναι, λίγες μέρες πριν τη δεξίωση, να ξανατσεκάρετε τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ώστε αν δίνει τέτοια… έκτακτα καιρικά φαινόμενα να προνοήσετε για μια τέντα που θα σας προστατεύσει.

Καλό είναι, λίγες μέρες πριν τη δεξίωση, να ξανατσεκάρετε τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Φως, νερό, τουαλέτα
Άλλη μια περίπτωση που οι σωστοί επαγγελματίες θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση φροντίζοντας να εξασφαλίσουν όλα τα παραπάνω ακόμη και αν το πάρτυ σας γίνει στο δάσος. Μην παραλείψετε να θέσετε από την αρχή τα δεδομένα ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να οργανωθούν όλα διαφορετικά να αλλάξετε location. Μην επιμένετε απλά επειδή εσείς ονειρευτήκατε ένα γάμο στην τάδε ερημική παραλία στη Δονούσα – εκτός και αν είστε εσείς και 5 φίλοι σας.

Πίστα
Γρασίδι, χώμα, χαλίκι και άμμος θα λειτουργήσουν μάλλον αποτρεπτικά στη χορευτική διάθεση των καλεσμένων σας. Μπορείτε να στήσετε μια αυτοσχέδια πίστα (οι ειδικοί ξέρουν) ή απλά να προειδοποιήσετε τους καλεσμένους να έρθουν με σαγιονάρα ή αθλητικά!

Φαγητά-γλυκά
Συζητήστε με τον υπεύθυνο του catering για το πώς θα διατηρήσετε κρύα ή ζεστά τα φαγητά, που θα βάλετε τα γλυκά ώστε να μην λιώσουν και πως θα διατηρήσετε δροσερά τα αναψυκτικά και τα ποτά. Ακόμη και το μενού θα πρέπει να είναι ελαφρύ χωρίς πολλές σάλτσες και μπαχαρικά γιατί ο συνδυασμός τους με τη ζέστη δεν θα είναι πολύ ευχάριστος!

www.gamos.gr