Aποδέχτηκες το ρόλο και τα καθήκοντα της κουμπάρας για το γάμο μιας από τις πιο στενές σου φίλες;

Τα συγχαρητήριά μας. Μαζί όμως με τη λίστα των «dos» που θα πρέπει να κάνει κάθε κουμπάρα που σέβεται τον εαυτό της και το ζευγάρι που παντρεύει, υπάρχει και μια άλλη λίστα. Αυτή των «don’ts», με τις παρασπονδίες που θα πρέπει να αποφύγει.
1. Το ακατάλληλο φόρεμα
Ας αρχίσουμε από την πρώτη εντύπωση που θα κάνεις με την εμφάνισή σου. Το φόρεμά σου πρέπει να είναι κομψό και όχι τόσο εντυπωσιακό που να μοιάζει πως ντύθηκες για να καταπλήξεις τα πλήθη. Επίσης χρειάζεται προσοχή στο σχέδιο που θα διαλέξεις και να μην είναι σε καμία περίπτωση προκλητικό.

2. Κόντρα με τον δεύτερο κουμπάρο
Αν υπάρχει και άλλη κουμπάρα ή κουμπάρος, συνεργάσου άψογα και προς Θεού, όχι κόντρες. Δεν είναι διαγωνισμός και η περίσταση απαιτεί την άψογη συνεργασία σας.

3. Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου
Εάν έχεις οποιαδήποτε παράπονα, κράτησέ τα για την επόμενη μέρα. Αν κάτι σε ενοχλεί, ξέχασέ το για την ώρα, πάρε μια βαθιά ανάσα και συνέχισε.

4. Μην γκρινιάζεις στη νύφη
Για το αν κάνει πολλή ζέστη ή δεν σου αρέσει το χτένισμά σου, διαμαρτυρήσου σε οποιοδήποτε άλλον εκτός από τη νύφη. Έχει ήδη αρκετό άγχος να αντιμετωπίσει με τον γάμο της, γι’ αυτό απέφυγε να της φορτώσεις ακόμα περισσότερο.

5. Άσε χώρο στη νύφη
Είναι ωραίο να είσαι η ψυχή του πάρτι, αλλά προσπάθησε να μην επισκιάσεις τη νύφη με το να προσπαθείς να δείξεις σε όλους και όλη τη νύχτα τις χορευτικές σου ικανότητες.

6. Μην αποχωρίσεις νωρίς 
Η ημέρα του γάμου είναι αρκετά κουραστική και ακόμα και αν θέλεις να φύγεις νωρίς, μείνε πραγματικά όσο αντέχεις – και λίγο παραπάνω –  για να βοηθήσεις το κέφι του πάρτι να διατηρηθεί και να είσαι εκεί σε περίπτωση που χρειαστεί η νύφη κάποια βοήθεια της τελευταίας στιγμής.

gamos.gr