Ένα καλό κοστούμι θα σε βγάλει «ασπροπρόσωπο» όχι μόνο στο γάμο σου αλλά και κάθε φορά που η περίσταση θα απαιτεί να φορέσεις κάτι (πολύ) καλό.
Μήπως παντρεύεσαι σε μερικούς μήνες κι έχει ήδη αρχίσει να σε λούζει κρύος ιδρώτας και να σε πιάνουν κρίσεις πανικού κάθε φορά που σκέφτεσαι ότι προκειμένου να βρεις το σωστό γαμπριάτικο κοστούμι α) θα πρέπει να λιώσεις κανά-δυο ζευγάρια παπούτσια μέχρι να καταλήξεις «στο σωστό» και β) αφού το βρεις, θα χρειαστεί να υποθηκεύσεις το σπίτι σου προκειμένου να το ξεχρεώσεις; Αν η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι καταφατική, χαλάρωσε. Βλέπεις, οι παραπάνω φόβοι σου οφείλονται κατά κύριο λόγο στους μύθους που έχει καλλιεργήσει η «βιομηχανία» που έχει στηθεί γύρω από το «πιο μυστήριο από όλα τα Μυστήρια» και όχι τόσο στην ίδια την πραγματικότητα. Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι μύθοι; Ιδού τέσσερις από αυτούς που εστιάζουν στην «πανοπλία» που θα κληθείς να φορέσεις την ημέρα του γάμου σου και τους οποίους καταρρίπτουμε προκειμένου να δεις το όλο θέμα αλλιώς.
Το γαμπριάτικο κοστούμι πρέπει να είναι εντελώς «προβλεπόμενο».
Για αρχή, μια παραδοχή: Είτε σου αρέσει, είτε όχι, πρωταγωνίστρια της τελετής θα είναι η μέλλουσα γυναίκα σου. Έχοντας αυτό το δεδομένο κατά νου, επέλεξε να φορέσεις κάτι απλό και μονόχρωμο, προσέχοντας όμως, παράλληλα, να μην το παρακάνεις με την «σεμνότητα» και την «ταπεινότητα» για έναν πολύ απλό λόγο: Ο γάμος σου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξεις στα καλύτερά σου ενώ, κατά μία έννοια, το χρωστάς στον εαυτό σου να ντυθείς με στυλ επιλέγοντας ένα καλοραμμένο κοστούμι το οποίο, μεταξύ άλλων, θα σε βοηθήσει τη συγκεκριμένη βραδιά να φανείς κυριολεκτικά αντάξιος της γυναίκας που θα βρεθεί στο πλευρό σου. Και αν τυχόν αγχώνεσαι για το αν και κατά πόσο το κοστούμι που θα διαλέξεις θα είναι το σωστό είπαμε, χαλάρωσε. Έτσι κι αλλιώς, όλοι με το νυφικό θα ασχολούνται.
Το γαμπριάτικο κοστούμι πρέπει να είναι οπωσδήποτε σμόκιν
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είσαι κάποιος από αυτούς εδώ τους τύπους, τραγουδιστής σε νυχτερινό μαγαζί ή, έστω, ο επόμενος 007, οι ευκαιρίες που θα έχεις για να ντυθείς με σμόκιν στη ζωή σου μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο γάμος, φυσικά, αποτελεί μια από τις ευκαιρίες αυτές. Ωστόσο, κάπου εδώ υπάρχει μια παρανόηση: Αν και το σμόκιν αποτελεί αναμφίβολα την πιο ασφαλή, εντούτοις δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη λύση για να «ντυθείς γαμπρός». Βλέπεις, στην πραγματικότητα, κάθε καλό κοστούμι θα σε βγάλει «ασπροπρόσωπο» όχι μόνο στη συγκεκριμένη σημαντικότατη στιγμή της ζωής σου αλλά και κάθε φορά που η περίσταση θα απαιτεί να φορέσεις κάτι (πολύ) καλό, δικαιολογώντας έτσι απόλυτα τα λεφτά που θα χρειαστεί να επενδύσεις σε αυτό. Κάτι ανάλογο, φυσικά, δεν μπορεί να ειπωθεί για το σμόκιν, που εκτός από το γάμο σου, το πιο πιθανό είναι να το φορέσεις ξανά τις απόκριες για να μην αναφερθούμε σε κάτι πιο μακάβριο…
Το γαμπριάτικο κοστούμι δεν σηκώνει «πινελιές»
Ο γάμος είναι μια τελετή η οποία σέβεται την και ορίζεται από την παράδοση. Από την άλλη, βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι προκειμένου να τιμήσεις την παράδοση, θα πρέπει ντε και καλά να καταλήξεις να ντύνεσαι με τον τρόπο που ντύθηκε ο πατέρας σου όταν παντρευόταν τη μάνα σου πριν από καμιά τριανταριά χρόνια ή, ακόμη χειρότερα, σαν «κοράκι» σε κηδεία. Οι εποχές αλλάζουν και, ναι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις το γαμπριάτικο κοστούμι σου να δείχνει πιο «φρέσκο» και μοντέρνο, χωρίς να ρισκάρεις να δείχνεις υπερβολικά casual ή εκκεντρικός. Ο πιο εύκολος τρόπος για να τα πετύχεις όλα αυτά, φυσικά, είναι με την προσθήκη των κατάλληλων αξεσουάρ. Βλέπεις, ακόμη και το πιο απλό και (σόρι) «αδιάφορο» κοστούμι μπορεί να μεταμορφωθεί με την κατάλληλη πινελιά. Θέλεις κάποιο πιο συγκεκριμένο παράδειγμα; Ενδεικτικά, δοκίμασε μια ποσέ ή ένα καλό ζευγάρι κάλτσες με σχέδια ή, γιατί όχι, ένα καλοραμμένο print πουκάμισο αντί του καθιερωμένου λευκού. Θυμήσου: Η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά. Και, φυσικά, το να τα δοκιμάσεις όλα αυτά μαζί δεν είναι και τόσο καλή ιδέα εκτός κι αν είσαι ο Ταμτάκος.
Τα αξεσουάρ του γαμπριάτικου κοστουμιού πρέπει να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση
Προφανώς και ο γαμπρός είναι ο τελευταίος που θα ασχοληθεί με (ενδεχομένως θα ερωτηθεί για) τη διακόσμηση της εκκλησίας αφού το όλο θέμα το αναλαμβάνει συνήθως η νύφη και οι φίλες της. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες του γαμπριάτικου κουστουμιού θα πρέπει να είναι εντελώς άσχετες ως προς το χρώμα και το ύφος του με όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία της τελετής. Προσοχή όμως: Η απόλυτη ταύτιση των αποχρώσεων ή / και των σχεδίων που χρησιμοποιούνται στ’ αξεσουάρ του κοστουμιού με τις «λεπτομέρειες» που θα δώσουν χρώμα στην τελετή (όπως, για παράδειγμα, το χρώμα του υφάσματος της γραβάτας σου να είναι το ίδιο με αυτό του υφάσματος που θα «ντύσει» τις λαμπάδες) αποτελεί ένα «φθηνό» στιλιστικό λάθος, που φανερώνει έλλειψη τόλμης. Αντί για εντελώς ίδια χρώματα, σκέψου (και δοκίμασε πάνω σου) χρώματα που ταιριάζουν και αλληλοσυμπληρώνονται με αυτά που θα «φορεθούν» στον γάμο σου.
gr.askmen