Σίγουρα δεν ακούτε για πρώτη φορά πως η οργάνωση του γάμου είναι μια όχι εύκολη διαδικασία.

Όλες οι μέλλουσες νύφες αγωνιούν ώστε να είναι όλα τέλεια για τη μεγάλη μέρα, γι’ αυτό και πολλές καταλήγουν να ζητήσουν τη βοήθεια ενός επαγγελματία wedding planner που θα μπορέσει με λιγότερο κόπο και (χρήμα πολλές φορές) να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ζητήσαμε λοιπόν τη βοήθεια του Save Ur Date για να μας πει τα πιο σημαντικά μέρη μιας συζήτησης για την οργάνωση του γάμου σας.

Βudget

Eίναι πολύ σημαντικό να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση για το budget σας με τον/την wedding planner σας. Όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός σας είναι απαραίτητο να το γνωρίζει ο άνθρωπος που θα σχεδιάσει το γάμο ώστε να ξέρει πού θα προσανατολιστεί και πώς θα μπορέσει να προσεγγίσει αυτό που εσείς έχετε ονειρευτεί. Στις περιπτώσεις που το budget δεν είναι αυστηρά καθορισμένο, κυριαρχεί το άγχος και όλο το τοπίο μοιάζει θολό. Όταν όλα είναι ξεκαθαρισμένα…το άγχος εξαφανίζεται. Οι προσδοκίες του καθενός είναι αυστηρά προσωπικές. Υπάρχουν πελάτες που δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους και απλώς θέλουν να τους δώσουμε εμείς μερικές εκδοχές για το πώς μπορεί να γίνει ονειρικός ο γάμος τους. Έπειτα λοιπόν συζητάμε με ειλικρίνεια την αξία που έχει κάθε τι που έχουν διαλέξει για να πραγματοποιηθεί. Από την άλλη έχουμε και πελάτες που έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους και θέλουν από εμάς απλά να τους βάλουμε σε σειρά τις σκέψεις και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και τέλος υπάρχουν και πελάτες που έχουν ένα συγκεκριμένο ποσό στο μυαλό τους και μας ζητάνε να μην το ξεπεράσουμε με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο. Η δική μας δουλειά λοιπόν είναι να εξηγήσουμε τι μπορούν να πετύχουν με το καλύτερο τρόπο και με το budget που διαθέτουν. Ένας επαγγελματίας σαφώς και γνωρίζει το κόστος και μπορεί να σας συμβουλέψει πως θα διανέμετε σωστά το budget σας.

weddingplan05

 

Οικογενειακά μυστικά

Ο/η wedding planner πρέπει να γνωρίζει τα πάντα γύρω από την οικογένειά σας. Για παράδειγμα αν οι γονείς σας είναι χωρισμένοι και δεν θέλουν ούτε καν να βλέπονται ή αν ο θείος σας έχει ένα θέμα με το ποτό κτλ. Θα πρέπει όλα αυτά τα ζητήματα να συζητηθούν από την αρχή ώστε να βρείτε τις καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε να μην αφήσετε τίποτα στην τύχη του που αργότερα θα σας δημιουργήσει προβλήματα.

Τimeline

Όσο πλησιάζει η μεγάλη μέρα τόσο πιο πολλές συζητήσεις και συναντήσεις γίνονται με τον/την wedding planner. Πάντα οι λεπτομέρειες είναι χρονοβόρες, όπως για παράδειγμα θα πρέπει να αποφασιστούν τα λουλούδια, η γαμήλια τούρτα, τα τραπεζομάντιλα, τα centerpieces κ.τλ., όμως τώρα έχει έρθει η στιγμή να δώσουμε την τελική πνοή στο όνειρο που έχουμε σχεδιάσει. «Τι ακριβώς πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσουν οι φωτογραφίες του γάμου;» «Θα πρέπει να είμαστε μαζί όταν θα ετοιμάζεσαι για νύφη;» «Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να παρουσιαστούμε στη δεξίωση;» «Τι πρέπει να φάω;» Εμείς δουλεύουμε πάνω σε κάθε λεπτομέρεια του προγράμματος του γάμου μέχρι την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό χρειάζεται να καθίσουμε αρκετή ώρα μαζί ώστε να νιώθουμε άνετα μεταξύ μας. Οπωσδήποτε πρέπει να κανονίσουμε όχι μόνο το γάμο αλλά και όλα όσα είναι συνδεδεμένα μαζί του όπως τα πάρτι πριν και μετά ή τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, πώς θα είναι ντυμένοι οι συγγενείς, πώς θα μετακινηθούν και κάθε πληροφορία που πρέπει να έχουν για την ημέρα του γάμου σας. Μπορεί να σας φαίνονται όλα αυτά αρκετά αγχωτικά αλλά όλα αυτά γίνονται ώστε στο τέλος η ανησυχία για τον προγραμματισμό του γάμου σας να ανήκει μόνο σε εμάς. Εσείς δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε από το να απολαύσετε την ωραιότερη μέρα της ζωής σας.

Η μεγάλη μέρα

Είναι σημαντικό να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να γίνει την ημέρα του γάμου γιατί θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως όλα θα κυλήσουν ακριβώς όπως έχουν προγραμματιστεί. Εμείς θα φροντίσουμε να έρθουν στην ώρα τους η μακιγιέζ και η hair stylist, το μεσημεριανό γεύμα να παραδοθεί στην ώρα του, στο ψυγείο να υπάρχει παγωμένη σαμπάνια και οι κουμπάροι να έχουν σίγουρα μαζί τους τις βέρες! Την ίδια στιγμή, ο χώρος της εκκλησίας και της δεξίωσης θα ετοιμάζεται –σύμφωνα με το πρόγραμμα- να υποδεχτεί το ζευγάρι και τους καλεσμένους του.

Η ώρα της υπογραφής

Η αμοιβή ενός planner υπολογίζεται ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις του εκάστοτε γάμου. Η τιμή δηλαδή καθορίζεται από τα πόσα άτομα είναι προσκεκλημένα, τον σχεδιασμό του λογότυπού τους (τα αρχικά του ζευγαριού), το concept του γάμου, κ.α. Όταν λέμε οργάνωση εννοούμε όλη τη δημιουργία ενός “παραμυθιού” όπως το έχει ονειρευτεί η νύφη. Η planner κοστολογεί ό,τι χρειαστεί για να πετύχει το concept και από τη στιγμή που η νύφη το αποδεχτεί, μπαίνουν οι υπογραφές που αναφέρουν αναλυτικά τις χρεώσεις και ξεκινάει η υλοποίησή του.

nifi.gr