Πολύ συγκαταβατικός, αθεράπευτος εγωιστής, αδιάφορος, μη συνεργάσιμος, απρόθυμος ή εντελώς το αντίθετο; Όπως και να είναι ο μέλλων σύζυγός σας, πρέπει & υπάρχει τρόπος να εμπλακεί όσο κι εσείς στην οργάνωση του γάμου σας!

Ο «ναι σε όλα».

Προσοχή, είναι παγίδα! Συνοδεύεται συνήθως από το «αγάπη μου σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», που είτε το λέει επειδή το εννοεί, ή επειδή απλώς βαριέται, το αποτέλεσμα είναι πως θα τρέχετε για όλα μόνη σας, όχι μόνο στον γάμο αλλά και μετά. Ξεκινήστε σταδιακά με το να ρωτάτε τη γνώμη του και να του αναθέτετε αρμοδιότητες, στο ίδιο πάντα κλίμα αρμονίας και συγκατάβασης!

 

Ο «δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι με τούλια».

Όχι με τούλια λοιπόν. Μπορεί όμως να πάει να παραλάβει τις μπομπονιέρες, να ασχοληθεί με τα γραφειοκρατικά, να στείλει τα προσκλητήρια. Ευτυχώς η λίστα είναι τόσο μεγάλη που συμπεριλαμβάνει και εκκρεμότητες που δεν θίγουν τον αντρικό εγωισμό κανενός και δεν ανοίγουν ατέρμονες συζητήσεις περί «κοινωνικού φύλου» και ισότητας.

 

Ο «ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Τι τον χρειαζόμαστε τον φωτογράφο, τόσοι φίλοι, από μια φωτογραφία να βγάλει ο καθένας, έτοιμο το άλμπουμ!».

Και τσιγκούνης και παράλογος. Δύσκολος συνδυασμός. Τα έξοδα του γάμου είναι πράγματι πολλά και εδώ η έγκαιρη πρόληψη είναι η πιο σωστή αντιμετώπιση του «ασθενούς». Εμπλέξτε τον εξ αρχής με το budget. Μόνο αν πάτε σε 2-3 γάμους και του επισημάνετε επί τόπου ορισμένες «λεπτομέρειες», θα καταλάβει τι είναι πράγματι απαραίτητο.

 

Ο «μωρό μου, μήπως υπερβάλλεις;»

Μισό λεπτό. Εδώ μπορεί να έχει και δίκιο! Είναι μια καλή ευκαιρία να τα θέσετε όλα επί τάπητος μαζί, και να βρείτε από κοινού τις ισορροπίες.

gampros

 

Ο «πρέπει να βάλω και σακάκι..;»

Είναι τόσο χαριτωμένο όταν οι άντρες φέρονται σαν παιδιά, γι αυτό και τους αγαπάμε άλλωστε! Δεν μπορεί όμως να έχει ακόμα την ίδια αντιμετώπιση που είχε απέναντι στη μαμά του όταν τον έντυνε να πάνε επίσκεψη στη νονά! Η σωστή απάντηση εδώ είναι «Δεν θέλεις να είσαι όμορφος και να σταθείς σωστά δίπλα μου την ημέρα του γάμου μας;!»

 

Ο «αγάπη μου εγώ δεν ξέρω από αυτά».

Η απάντηση έρχεται σχεδόν αυθόρμητα. «Ούτε εγώ!» Κι επειδή κανείς από τους δυο σας δεν έχει ξαναπαντρευτεί, ευκαιρία να τα ανακαλύψετε όλα μαζί!

gampros5

 

Ο «εγώ δεν προλαβαίνω αλλά θα σε βοηθήσει η μητέρα μου».

Φυσικά θα βοηθήσει κι η «μητέρα» αλλά εσείς θέλετε και την ενεργό συμμετοχή του. Εδώ χρειάζεται διπλωματία, σύστημα και επιμονή χωρίς να χάνετε σε καμία περίπτωση την ψυχραιμία σας. Νυν υπέρ πάντων αγών!

 

Ο «αγάπη μου από πού θέλεις να ξεκινήσουμε;»

Το είδος σπανίζει, αλλά σίγουρα θα υπάρχει. Αν είστε εσείς η τυχερή που το ανακάλυψε, τότε συγχαρητήρια!

 

Σίγουρα όλοι θα συμφωνήσουμε, πως δεν χάλασε ο κόσμος που αντί για παιώνιες ήρθαν λευκά τριαντάφυλλα, ούτε αν ο dj τελικά ήταν χάλια. Ο γάμος όμως είναι μια πολύ καλή πρόβα generale για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων στην υπόλοιπη ζωή σας. Που δεν θα είναι πάντα τόσο ασήμαντα. Μην ξεχνάτε λοιπόν ποτέ, πως η συμπεριφορά του άλλου εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την δική μας.

 

yes-i-do.gr