Βασικά στοιχεία και κανόνες για το ξενόφερτο πάρτυ πριν το γάμο!

Γυρνώντας πίσω στο χρόνο ανακαλύψαμε πως πρώτο στην ιστορία παρουσιάστηκε το bachelor party και στη συνέχεια το αντίστοιχο θηλυκό του. Καμία έκπληξη φυσικά, δεδομένου των φαλλοκρατικών πεποιθήσεων που επί χρόνια κατέκλυζαν διάφορες κουλτούρες και πολιτισμούς.

Ανάλογα δε με τη χώρα στην οποία ζει το ζευγάρι το bachelor/ette έχει και άλλα έθιμα. Αλλού είναι διήμερο, αλλού μόνο ένα βράδυ. Αλλού γίνεται μια βραδιά πριν το γάμο ακριβώς, αλλού γίνεται σε σπίτι κλπ.

Ένας κανόνας όμως για όλα τα bachelor/ette σε όλο τον κόσμο: πρόκειται για το πάρτυ που οργανώνει ο κουμπάρος και η κουμπάρα ως ο καλύτερος/καλύτερη φίλη του γαμπρού και της νύφης προς τιμήν του. Άρα o παράγοντας της έκπληξης είναι το Α και το Ω!

Ο ενδιαφερόμενος για τον οποίο γίνεται το πάρτυ ιδανικά δεν πρέπει να ξέρει και πολλά.. Όχι ότι θα έρθει και το τέλος του κόσμου αν η νύφη μάθει ότι θα πάτε Μύκονο, Τζια, Θεσσαλονίκη κλπ. Αλλά σίγουρα είναι πιο ωραία και έχει περισσότερο μυστήριο όταν δεν ξέρει.

Και πάμε να δούμε κάποιους επιμέρους αλλά απαράβατους κανόνες προκειμένου να ζήσετε εσείς καλά και αυτοί καλύτερα!

Να θυμάστε πάντα ότι το πάρτυ γίνεται για το γαμπρό και τη νύφη, άρα πρέπει να κάνετε κάτι που θα άρεσε με βάση όσα ξέρετε για το ζευγάρι.

Το πάρτυ το οργανώνει ο κουμπάρος και η κουμπάρα. Εφόσον ζητηθεί βοήθεια από την υπόλοιπη παρέα more than welcome να τη δώσουν, ή αν έχουν υπόψιν τους οι φίλοι και οι φίλες κάτι τρομερό σαν ιδέα, τότε μην τους κόψουμε τη φόρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως ας σιωπήσουν γιατί ως γνωστόν όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.

yes-i-do-bachelor-6

Το πάρτυ μπορεί να το οργανώνει ο κουμπάρος και η κουμπάρα αλλά τα έξοδα όλα καταμερίζονται. Κάποτε το πλήρωναν μόνοι τους, αλλά αυτό last year. Τώρα πια μόνο το ζευγάρι δεν πληρώνει. Που και αυτό είναι με εξαιρέσεις, γιατί αν οι φίλοι/φίλες δυσκολεύονται οικονομικά αλλά θέλουν να ευχαριστήσουν το ζευγάρι που παντρεύεται τότε θα πρέπει και το ζευγάρι να βάλει το χέρι στην τσέπη και ή να κεράσει κάτι ή να μοιραστεί το τελικό ποσό εξίσου σε όλους. Αλλά όλα αυτά είναι θέματα υπό συζήτηση και εφόσον η φιλία είναι στενή τότε δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα και όλα βρίσκονται.

Τα δύο bachelor πάρτυ, εκτός και αν είναι έντονη απαίτηση του ζευγαριού, δεν συναντώνται ποτέ. Ρε παιδιά μια βραδιά είπαμε να το ρίξετε λίγο έξω (με ρέγουλα όλα…) γιατί να πρέπει να κάτσετε ο ένας στο πάρτυ του άλλου;

Όπως και να έχει να έχετε στο μυαλό σας πως δεν πρόκειται και για την τελευταία έξοδό σας με το γαμπρό και τη νύφη. Σίγουρα είναι μία σημαντική βραδιά που για εθιμοτυπικούς λόγους δεν πρέπει να την παραλείψετε ωστόσο αν κάτι δεν σας βγει μην σκάσετε. Οι φίλοι και κυρίως οι φίλες, μιας και το θηλυκό φίλο είναι πιο δημιουργικό και συναισθηματικό από τη φύση του, πάντα θα βρίσκουν ευκαιρίες για εκπλήξεις.

yes-i-do.gr