Από αμνημονεύτων χρόνων, η σφραγίδα ήταν αδιαμφισβήτητο σημάδι αυθεντικότητας (κάτι σαν τη σημερινή υπογραφή). Γι’αυτό η κάθε εύπορη/βασιλική οικογένεια ακόμη και κυβέρνηση είχαν η κάθε μια τη δική τους ξεχωριστή και μοναδική σφραγίδα που σφράγιζε τα έγγραφα.

Το μοτίβο που είχε η «οικογενειακή» σφραγίδα ήταν συνήθως μια εικόνα που χαρακτήριζε τον ιδιοκτήτη. Συνηθισμένα μοτίβα ήταν αυτά της ιππασίας, κυνηγιού, κάποιο στοιχείο της φύσης τα οποία «μαρτηρούσαν» δραστηριότητες όπως το κυνήγι ή ακόμη και τη μάχη.

Οι σφραγίδες με βουλοκέρι σήμερα χρησιμοποιούνται συνήθως διακοσμητικά σε χειροποίητους φακέλους.

Χρησιμοποιώντας τη δική σας σφραγίδα στο προσκλητήριο του γάμου σας, θα δώσετε αξιοπρέπεια, κύρος και φυσικά θα δίξετε οτι ασχοληθήκατε και προσωπικά για αυτό το αποτέλεσμα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αντίστοιχα υλικά για να δημιουργήσετε αυτό το αποτέλεσμα.

Εμείς όμως σας βρήκαμε μερικές ιδέες απο το ηλεκτρονικο κατάστημα Etsy με περισσότερες επιλογές σε σχέδια σφραγίδας αλλά και χρώματα για το βουλοκέρι.

Αυτή η ιδέα ταιριάζει απόλυτα σε γάμους πιο vintage και με μεσαιωνικά στοιχεία

sfragida-kai-voulokeri-gia-ena-idiaitero-prosklitirio-04-b sfragida-kai-voulokeri-gia-ena-idiaitero-prosklitirio-01 il_570xN.661128759_1amb il_570xN.463008971_abmz il_570xN.435169607_fqj9

 

aboutwedding.gr