Αν τα νύχια σου είναι αδύναμα, σπάνε και ξεφλουδίζουν συνεχώς, σου προτείνουν να βάλεις αυτές τις 7 κινήσεις στη ρουτίνα σου.

2 φορές τη μέρα: Άπλωσε στα νύχια σου ένα ειδικό λαδάκι ενυδάτωσης, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

1 φορά την ημέρα: Άπλωσε στα νύχια σου ένα προϊόν θεραπείας για αδύναμα νύχια. Συνήθως, πρέπει κάθε δεύτερη μέρα να «ξεβάφεις» τη θεραπεία πριν απλώσεις εκ νέου το προϊόν.

2 φορές την εβδομάδα: Χρησιμοποίησε ένα buffer για να λειάνεις τα νύχια σου και να αποφύγεις το ξεφλούδισμα.

1 φορά την εβδομάδα: Δώσε στα νύχια σου σχήμα με μια χάρτινη λίμα σχήμα, κρατώντας τις άκρες τους ελαφρώς στρογγυλεμένες.

Πάντα: Φόρα γάντια όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι. Θυμήσου ότι τα χημικά και το νερό είναι οι δύο μεγαλύτεροι εχθροί των εύθραυστων νυχιών.

Ποτέ: Μη χρησιμοποιείς τα κοινά ασετόν για να ξεβάψεις τα νύχια σου. Αναζήτησε ξεβαφτικά χωρίς ασετόν, που δεν ξηραίνουν τα νύχια – μερικά είναι επίσης εμπλουτισμένα με ενυδατικούς παράγοντες.

Extra tip: Αν τίποτα δεν δείχνει να βελτιώνει την κατάσταση, πάρε ένα συμπλήρωμα βιοτίνης. Η βιοτίνη, γνωστή ως «βιταμίνη της ομορφιάς», είναι σημαντική για την υγεία των μαλλιών, του δέρματος αλλά και των νυχιών. Μπορείς ωστόσο να τη βρεις σε πλήθος τροφών όπως το κρέας, τα δημητριακά, ο κρόκος του αβγού, τα φουντούκια και τα αμύγδαλα.

By Doukissa Nomikou

dutchesss.queen.gr