Οι πρώτες κυρίες είναι πάντα στη δημοσιότητα. Πρέπει να δείχνουν υπέροχες και να είναι πρότυπο σε όλα: από τις κοινωνικές δραστηριότητες με την οικογένεια, ως την μόδα. Επίσης, η εξυπνάδα, η γοητεία και ο ισχυρός χαρακτήρας, είναι σημαντικά στοιχεία.

Παρακάτω θα δείτε 10 πρώτες κυρίες που κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ζακλίν (Τζάκι) Κένεντι, ΗΠΑ

«Το καθήκον μου είναι να δείξω στον κόσμο ότι η Αμερική δεν είναι κακόγουστη χώρα», δήλωσε η Τζάκι Κένεντι, ως σύζυγος του Προέδρου της Αμερικής Τζον Φ. Κένεντι. Το πέτυχε: υπήρξε πρότυπο μόδας και ακόμη εμπνέει σχεδιαστές και δημιουργούς. Η ίδια ανέφερε: «Το φόρεμα πρέπει να είναι αρκετά στενό για να δείξει ότι είστε γυναίκα και αρκετά χαλαρό για να δείξει ότι είστε μια κυρία». Η Τζάκι γοήτευε τους ανθρώπους με την ευγένεια, το χιούμορ, την αιχμηρή εξυπνάδα και την αιώνια αφοσίωση στον σύζυγό της.

Μισέλ Ομπάμα, ΗΠΑ

Δραστήρια και φυσική, η Μισέλ Ομπάμα κερδίζει τον σεβασμό. Σε μια Αμερική όπου η παχυσαρκία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, η Μισέλ ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Ας Κινηθούμε!». Δημιούργησε έναν κήπο στο Λευκό Οίκο, δίνοντας το παράδειγμα της υγιεινής διατροφής. Η αίσθηση του στυλ της είναι, επίσης, κάτι που αξίζει ειδικό έπαινο: είναι θηλυκή και μοντέρνα. Σε μια δημόσια ομιλία, η Μισέλ επισκίασε ακόμη και τον σύζυγό της.

Γκρέις Κέλι, Μονακό

Στην πρώτη φωτογραφία: Η Γκρέις Κέλι με τον Κάρι Γκραντ στην ταινία «Το Κυνήγι του Κλέφτη», του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Στις επόμενες φωτογραφίες: Ο γάμος της με τον Ρενιέ και τα παιδιά τους.

Η όμορφη και επιτυχημένη ηθοποιός του Χόλιγουντ εγκατέλειψε την καριέρα της στον κινηματογράφο, για να γίνει πριγκίπισσα και να παντρευτεί τον Ρενιέ Γ’, Πρίγκιπα του Μονακό. Κατά τα πρώτα της Χριστούγεννα ως πριγκίπισσα, η Γκρέις κάλεσε παιδιά από όλο τον πριγκιπάτο. Το 1982, η Πριγκίπισσα πέθανε σε ένα ατύχημα. Ήταν μια πραγματικά εικονική φιγούρα.

Κάρλα Μπρούνι

Κανείς δεν ξέρει ποιος ωφελήθηκε από αυτό το γάμο περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νικολά Σαρκοζί κοιτάζει τη σύζυγό του με λατρεία.

Είναι επιτυχημένο κορυφαίο μοντέλο, τραγουδίστρια και ποιήτρια, με ομορφιά και ευφυΐα. Ο κόσμος την ήξερε πριν ακούσει για τις πολιτικές πεποιθήσεις του Νικολά Σαρκοζί. Παρά το μάλλον σκανδαλώδες παρελθόν, η Κάρλα γρήγορα έγινε ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα των γυναικών της Γαλλίας. Αυτό, κυρίως λόγω της φιλελεύθερης φύσης της.

Μελάνια Τραμπ

Στην πρώτη φωτογραφία: Η Μελάνια έγινε το πρόσωπο της εταιρίας Levi και δίνει αυτόγραφα σε καταστήματα της εταιρίας.

Στην επόμενη φωτογραφία: Η Μελάνια ως πρώτη κυρία, χορεύει σε μια εκδήλωση φορώντας ένα φόρεμα που σχεδίασε η ίδια, ειδικά για την τελετή.

Οι Τραμπ έχουν προκαλέσει διάφορα συναισθήματα, αλλά είναι σίγουρο πως η Μελάνια τραβά τα βλέμματα. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στα 16, κάνοντας εμφανίσεις στο Μιλάνο και το Παρίσι. Το 1999, συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ. Αρχικά τον απέρριψε, αλλά συνέχισε να την φλερτάρει με τόσο ζήλο, που τελικά εκτιμήθηκαν από την Μελάνια τα συναισθήματά του.

Σαντάλ Μπιγιά, Καμερούν

Κάτω αριστερά: Η Σαντάλ Μπιγιά, όταν πήγε να δει τον Πάπα.

Κάτω δεξιά: Με την φίλη της, Κάρλα Μπρούνι.

Η πρώτη κυρία του Καμερούν, δεν περνά απαρατήρητη. Η Σαντάλ ασχολείται με τη φιλανθρωπία και ίδρυσε το πρώτο Αφρικανικό Διεθνές Κέντρο Αναφοράς, για την έρευνα και την πρόληψη του ιού HIV και του AIDS, που φέρει το όνομά της. Η Σαντάλ είναι περισσότερο γνωστή από τον σύζυγό της, τον Πρόεδρο

Πολ Μπιγιά.  Μοζάχ Μπιντ Νασέρ Αλ Μισνέντ, Κράτος του Κατάρ

Δεύτερη φωτογραφία: Η Μοζάχ με τον σύζυγό της. Το 2010, το Κατάρ έγινε η πρώτη ισλαμική χώρα που κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Η Μοζάχ Μπιντ Νασέρ Αλ Μισνέντ, είναι η σύζυγος του πρώην Εμίρη του Κατάρ και αποτελεί μια από τις πιο κομψές γυναίκες της Ανατολής. Παρά την παράδοση της περιοχής, η Μοζάχ εμφανίζεται χωρίς να καλύπτει το πρόσωπό της σε δημόσιους χώρους, έχει διδακτορικό, είναι επίτιμη διδάκτωρ της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και ειδική απεσταλμένη της UNESCO.

Θεωρείται ο «γκρίζος καρδινάλιος» του Κατάρ. Είναι αρκετό να αναφέρουμε πως ο σημερινός Εμίρης Ταμίμ μπιν Χαμάντ δεν ήταν ο πρωτότοκος γιος και κληρονόμος. Σε αντίθεση με τη συνήθη αρχή, ο θρόνος του Κατάρ ανήκε στο γιο της Μοζάχ. Τα επιτεύγματα της Πρώτης Κυρίας θεωρούνται σημαντικά. Τα κυριότερα είναι ο εκσυγχρονισμός της χώρας και η δημιουργία σχέσεων με τον δυτικό κόσμο.

Λετίθια, Πριγκίπισσα των Αστουριών

Η Λετίθια είναι σύζυγος του βασιλιά Φιλίππου ΣΤ΄ της Ισπανίας. Μια όμορφη κοσμική κυρία, πρότυπο μόδας και μητέρα 2 γοητευτικών κοριτσιών. Η Βασίλισσα είναι πιο διάσημη από τον σύζυγό της στο εξωτερικό ή τουλάχιστον μεταξύ των γυναικών και των περιοδικών, που πάντα γράφουν για την ίδια. Η Λετίθια, είχε μια εξαιρετική καριέρα ως δημοσιογράφος. Μετά έγινε πριγκίπισσα, κέρδισε πολλά βραβεία για τα επιτεύγματά της στον τομέα της προστασίας των παιδιών και την προώθηση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

Αυτή η κομψή γυναίκα είναι η σύζυγος του Βασιλιά της Ιορδανίας και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η ιστορία της Ράνιας θυμίζει σύγχρονη Σταχτοπούτα. Ένα συνηθισμένο κορίτσι, εργάστηκε σε ένα γραφείο της Citibank στο Αμμάν και εκεί γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της. Η Βασίλισσα θεωρεί τον εαυτό της μια πραγματική γυναίκα της Αραβίας και αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της στην οικογένειά της.

Είναι επικεφαλής ενός ταμείου που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών, στέκεται ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, υποστηρίζει προγράμματα εμβολιασμού και τη δωρεά οργάνων. Επίσης, έχει ως στόχο να εξοπλίσει όλα τα σχολεία της Ιορδανίας με υπολογιστές. Η Ράνια συμμετέχει ενεργά στη διεθνή πολιτική και είναι προστάτιδα των τεχνών.

Πενγκ Λιγκουάν, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Η σύζυγος του προέδρου Σι Τσινπίνγκ της Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας, είναι μια διάσημη Κινέζα τραγουδίστρια. Όταν γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της το 1986, σχεδόν κανείς δεν είχε ακούσει γι’ αυτόν, αλλά η Πενγκ Λιγουάν ήταν γνωστή και την αγαπούσε το κοινό της. Είναι έξυπνη, με ισχυρό χαρακτήρα και ασκεί σημαντική επιρροή στη χώρα. Επιπλέον, είναι και υποστράτηγος.

Η Πενγκ ονομάζεται και «Παιώνια νεράιδα». Η παιώνια, ως ιδιαίτερα σεβαστό λουλούδι της Κίνας, συνδέεται με το σύμβολο του αυτοκράτορα και συνδυάζει την ομορφιά με τον αισθησιασμό.