Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Τι δεν φοράμε στους καλοκαιρινούς γάμους

Τι δεν φοράμε στους καλοκαιρινούς γάμους

The Wedding Experts

Η σεζόν των καλοκαιρινών γάμων έχει ξεκινήσει και θα πάει σίγουρα μέχρι αρχές Σεπτέμβρη.

Και επειδή τα καλέσματα τέτοιου τύπου είναι αρκετά κάθε καλοκαίρι, καλό είναι να γνωρίζουμε τα στιλιστικά faux pas τα οποία πρέπει να αποφύγουμε αν θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στις πιο κομψές καλεσμένες.

Δεν φοράμε λευκό

Εννοείται πως τη συγκεκριμένη ημέρα, λευκό δικαιούται να φοράει αποκλειστικά η νύφη. Ναι, πρόκειται για το πιο καλοκαιρινό χρώμα, καλό είναι όμως να το αποφύγετε.

Εξάλλου, υπάρχουν τόσες εναλλακτικές επιλογές, όπως το σαμπανιζέ, το peachy pink ή ένα ωραίο γαλάζιο/λιλά, τα οποία ανήκουν και αυτά στην ουδέτερη χρωματική παλέτα και δείχνουν υπέροχα πάνω σε μαυρισμένη επιδερμίδα.

Αποφύγετε τα έντονα μοτίβα

Τα bold patterns τα αγαπάμε αλλά ίσως δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να παραστείτε σε γάμο. Επιλογές όπως το animal print ή το λεοπάρ αφήστε τις για τα βραδινά σύνολα των διακοπών σας. Αν θέλετε οπσωδήποτε κάτι έντονο, το πιο safe θα ήταν ίσως ένα κομμάτι με ρίγες – κατά προτίμηση κάθετες, οι οποίες και εντύπωση θα κάνουν και θα δημιουργήσουν το απαραίτητο statement, με πιο διακριτικό όμως τρόπο.

Το σεμνό είναι chic

 

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν θέλετε να σας δείχνουν όλοι – και όχι με τον θετικό τρόπο, καλό είναι να αποφύγετε τα κομμάτια με έντονα σκισίματα, με πολύ ανοιχτή πλάτη ή με υπερβολικά κοντό μήκος. Αντί για αυτά μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε ένα ρομαντικό off the shoulders top, μία φούστα ή ένα φόρεμα με ασύμμετρο τελείωμα ή ένα κομμάτι με ελάχιστη διαφάνεια και απλικαρισμένα λουλούδια, για παράδειγμα. Το διακριτικό sex appeal είναι πάντα καλύτερο.

Τα σωστά αξεσουάρ

Το πρώτο που θα ήθελα να σας ζητήσω να κάνετε είναι να αποφύγετε τα πολύ θορυβώδη κοσμήματα – κανείς δεν θέλει να ακούει τους ήχους που κάνουν τα βραχιόλια ή τα κολιέ σας εν ώρα μυστηρίου. Προτιμήστε ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια ή ένα ωραίο κρεμαστό για τον λαιμό. Και διακριτικά και chic.

Έξυπνα παπούτσια

Αγαπημένο δικό μου κόλπο είναι να έχω μαζί μου – όποτε είναι εφικτό, αν δηλαδή έχω αυτοκίνητο, ένα ζευγάρι παπούτσια που μοιάζουν σχετικά με τα ψηλοτάκουνα που επιλέγω για το μυστήριο αλλά είναι κάπως πιο άνετα για το γλέντι που θα ακολουθήσει.

 

Αν βέβαια φοράτε αρκετά μάξι φόρεμα, κανείς δεν πρόκειται να προσέξει ότι αλλάξατε παπούτσια, αν όμως φαίνονται μπορείτε να έχετε μαζί άλλα για να αλλάξετε ή, διαφορετικά, να έχετε επιλέξει από την αρχή ένα άνετο σχέδιο έστω και με λίγο τακούνι – όχι στιλέτο πάντως ούτε 12ποντα, έτσι κι αλλιώς αυτά δεν είναι chic.

Πηγή: Jenny.gr