Δεν είναι ανάγκη να αποχωριστείς τα υπέροχα παπούτσια που μόλις αγόρασες και να φορέσεις φλατ στη μέση της βραδιάς.

Για να προετοιμάσεις τα πέλματα σου για ώρες πάνω σε τακούνια, προετοιμάσου σωστά. Ακολούθησε αυτές τις επαγγελματικές συμβουλές καθώς θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα του γάμου και θα μπορέσεις να περπατήσεις άνετα πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες σου.

Θες τους καλύτερους επαγγελματίες στην καλύτερη τιμή για τον γάμο σου; Στο The Wedding Experts υπάρχουν πάνω από 1800 επαγγελματίες σε 37 κατηγορίες! Σύμπληρωσε τη φόρμα και πάρε άμεσα προσφορές στα μέτρα σου σε ότι σε ενδιαφέρει. Εντελώς δωρεάν!

Τα ψηλοτάκουνά που δεν εφαρμόζουν σωστά προκαλούν πόνο στα πόδια, χωρίς εξαιρέσεις. Για να βρεις το παπούτσι με την καλύτερη δυνατή εφαρμογή, άρχισε τις δοκιμές στο τέλος της ημέρας, όταν τα πόδια θα είναι πιο πρησμένα. Δοκίμασε το τυπικό σου νούμερο καθώς κι ένα μέγεθος πάνω κι ένα κάτω, μέχρι να βρεις την καλύτερη επιλογή. Τέλος, κάνε μια βόλτα, μέσα στο κατάστημα, αν είναι δυνατόν και πάνω σε χαλί και σε σκληρή επιφάνεια, για να βρεις εκείνα που σε κάνουν να αισθάνεσαι παντού καλά.

Μικροκαμωμένη; Δεν έχει σημασία πόσο δελεαστικά είναι, αποφύγετε τα πολύ ψηλά τακούνια, προειδοποιεί ο Victor Chu, πρώην σχεδιαστής υποδημάτων που διδάσκει τώρα μαθήματα σχετικά με το περπάτημα σε ψηλά παπούτσια και έχει το παρατσούκλι “Stilleto Whisperer”. «Διαλέξτε μετρίου ύψους τακούνια γιατί τα 12ποντα είναι σχεδιασμένα για γυναίκες πάνω από 1.58 που φορούν μέγεθος 37 ή μεγαλύτερο» εξηγεί.

«Τα πόδια μας είναι ευφυή αρχιτεκτονικά θαύματα που υποστηρίζουν κυριολεκτικά ολόκληρο το σώμα μας», λέει η ποδίατρος Suzanne Levine, προσθέτοντας ότι κάθε πόδι αποτελείται από 26 οστά, 56 αρθρώσεις και 38 μύες που απορροφούν περισσότερο από δύο φορές το σωματικό μας βάρος με κάθε διασκελισμό. «Το να προσθέσουμε τακούνια σημαίνει ότι θα πρέπει να ισορροπήσουμε και να ασκήσουμε πολλή πίεση σε μικρότερη επιφάνεια». Για να μετριάσουμε το βάρος, που δημιουργούν συστήνει παπούτσια με μια φαρδύτερο τακούνι ή με πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος.

Θα υπάρξουν πολλές καινούργιες εμπειρίες για να ζήσεις την ημέρα του γάμου σου, αλλά δεν θέλεις τα παπούτσια σου να είναι μια απ’ αυτές. Για να τα αισθάνεσαι σαν δικά σου, φόρεσέ τα για κάποιο χρονικό διάστημα, συστήνει ο κριτής του Αμερικανικού Next Top Model και προπονητής πασαρέλας «Μις» J Alexander. «Με τα χέρια, λυγίστε τα μπρος – πίσω για να μαλακώσουν και ειδικά κατά μήκος του κουτουπιέ,» λέει ο J Alexander. «Στη συνέχεια, τα φοράμε και περπατάμε αρκετές φορές και για αρκετή ώρα ακόμη κι έξω απ’ το σπίτι».

Θα μπορούσε να είναι εύκολο το να περπατάμε βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Κάποια όμως ακόμη έμπειρη συμβουλή μπορεί να σε βοηθήσει να περπατήσεις ευκολότερα σε ψηλά τακούνια. «Πατώντας και στην φτέρνα και στα νύχια είναι η ασφαλέστερη προσέγγιση, που μοιάζει περισσότερο με τον φυσιολογικό βηματισμό», λέει η Levine. «Ιδανικά, τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να είναι σε επίπεδη θέση, να είναι παράλληλα μεταξύ τους και η φτέρνα πρέπει να ευθυγραμμίζεται ακριβώς με πίσω μέρος του ποδιού». Για την αποφυγή ταλαντώσεων, κυρίως στην πίστα, η χορογράφος της Beyonce, Dana Foglia συστήνει να βρούμε το κέντρο βάρους μας. «Για να ενισχύσουμε την ισορροπία, τονίζω τη σημασία της χρήσης του κέντρου βάρους και την τοποθέτησή του στις μύτες των ποδιών, ενώ φοράτε τακούνια» εξηγεί.

Η καλή στάση του σώματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φορεμένα τα ψηλά τακούνια. Ο μεγαλύτερος πόνος δημιουργείται στο μπροστινό πέλμα των ποδιών, επειδή το τακούνι του παπουτσιού αναγκάζει το πάνω μέρος του σώματος να αναδιανείμει το βάρος του προς τα εμπρός. «Για να ανακουφίσετε αυτόν τον πόνο, γυμνάστε τους κοιλιακούς σας, σταθείτε ίσια, κρατήστε τους ώμους προς τα πίσω, και κοιτάτε μπροστά σας όταν περπατάτε» λέει ο Chu.

Ανησυχείς ακόμη για τον χορό πάνω σε ψηλά τακούνια; Δουλέψτε το. «Η συμβουλή μου είναι να κάνετε πρακτική στο σπίτι με χαμηλότερα τακούνια σε μια σκληρή επιφάνεια,» λέει ο J Alexander. «Μην ασκήστε στο χαλί. Είναι μια διαφορετική αίσθηση. Στη συνέχεια, συνεχίστε να εξασκείστε πάνω σε ψηλότερα τακούνια. Για να μάθετε πώς γίνεται το στριφογύρισμα σε ψηλά τακούνια, πάρτε ένα μάθημα χορού με τον αρραβωνιαστικό σας για να τελειοποιήσετε τις κινήσεις σας.

Τώρα που η προεργασία έγινε, φόρεσε τα ψηλοτάκουνά σου και χαλάρωσε. «Περπατήστε αργά στον διάδρομο», λέει η Levine. «Με τα μεγάλα βήματα μπορεί να χαθεί το κέντρο βάρους σας. Αν πατήσετε την ουρά του νυφικού σας ή μια χάντρα, για να κρατηθεί το κέντρο βάρους σας, η συμμετοχή των κοιλιακών σας είναι η καλύτερη άμυνα από το πέσιμο».

Θες τους καλύτερους επαγγελματίες στην καλύτερη τιμή για τον γάμο σου; Στο The Wedding Experts υπάρχουν πάνω από 1800 επαγγελματίες σε 37 κατηγορίες! Σύμπληρωσε τη φόρμα και πάρε άμεσα προσφορές στα μέτρα σου σε ότι σε ενδιαφέρει. Εντελώς δωρεάν!