Τα λουλούδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στολισμού ενός γάμου. Χρησιμοποιούνται για τη νυφική ανθοδέσμη, το στόλισμα της εκκλησίας, της δεξίωσης αλλά και το νυφικό χτένισμα.

Γι’αυτό και εμείς θα ασχοληθούμε με μερικές top συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για τα λουλούδια που θα ομορφήνουν την ωραιότερη ημέρα της ζωής σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

  1. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο νυφικό μπουκέτο σας. Θα βρήσκεται σχεδόν σε όλες σας τις φωτογραφίες.
  2. Προσαρμόστε το νυφικό μπουκέτο στο στύλ σας. Προσθέστε του ένα κόσμημα, ή ακόμη και ένα αγαπημένο οικογενειακό μεταγιόν.
  3. Τα λουλούδια θα βοηθήσουν στο να ολοκληρώσετε το θέμα του γάμου σας είτε αυτό είναι rustic είτε μοντέρνο, υπάρχουν πολλές επιλογές που ταιριάζουν σε κάθε θέμα.
  4. Να είστε ανοικτοί σε επιλογή εποχιακών λουλουδιών. Δυστοιχώς δεν είναι όλα τα λουλούδια διαθέσιμα όλο το χρόνο.
  5. Τα λουλούδια χρειάζονται νερό για να διατειρούνται φρέσκα και ζωντανά. Κάτι που δεν είναι και τόσο εφικτό σε έναν γάμο. Γι’αυτό επιλέξτε καλύτερα πιο ανθεκτικά λουλούδια που δεν θα δείχνουν «μαραμένα» μέσα σε λίγη ώρα.
  6. Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε για τον στολισμό αρκετή πρασινάδα. Υπάρχει σε πολλές αποχρώσεις όπως το γκρι, αλλά και το κλασικό πράσινο. Προσθέτοντας πρασινάδα στις συνθέσεις σας θα δημιουργήσετε κίνηση, υφή αλλα και θα δώσετε και μεγαλύτερη έμφαση στα λουλούδια.
  7. Τολμήστε στις κεντρικές συνθέσεις των τραπεζιών σας να έχετε 2 ή 3 διαφορετικές συνθέσεις (στο ίδιο στυλ παντα). Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την μονοτονία και θα κάνετε τα βλέματα των καλεσμένων σας να ταξιδέψουν απο τραπέζι σε τραπέζι.
  8. Εαν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα κλασικά γυάλινα βάζα ή γυάλες, και το στυλ του γάμου σας το επιτρέπει (πχ rustic, vintage), τότε έχετε την επιλογή των κεραμικών.
  9. Δεν έχουν όλα τα λουλούδια την ίδια τιμή. Γι’αυτό εξετάστε καλά όλες τις επιλογές που έχετε και κάντε τις δικές σας αναμείξεις. Για παράδειγμα, μια σύνθεση απο ορτανσίες και παιώνιες θα δώσει μια απαλή γυναικεία ματιά ενώ ταυτόχρονα θα δίνει την αίσθηση ενός γεμάτου μπουκέτου απο παιώνιες.
  10. Όταν επιλέγετε τις κεντρικές σας συνθέσεις, συζητήστε πως το σκέφτεστε με τον ανθοπώλη σας. Τι σας προσφέρει ο χώρος απο διακόσμηση και τι θέλετε εσείς να προσθέσετε επιπλέον. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε να έχετε εναν υπερβολικά φορτωμένο στολισμό που θα κουράσει τους καλεσμένους σας ή σε αντίθετη περίπτωση να φαίνονται τα τραπέζια σας άδεια.

aboutwedding.gr