Με το μακιγιάζ αναδεικνείουμε τα ομορφότερα χαρακτηριστικά μας και κρύβουμε τις ατέλειες που δεν μας αρέσουν. Πόσο μάλλον για την ημέρα του γάμου μας, που θέλουμε η επιδερμίδα και το μακιγιάζ μας να λάμπει!

Για ένα τέλειο όμως μακιγιάζ θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε και την τέλεια (όσο γίνεται) επιδερμίδα. Ας δούμε λοιπον, πως μπορούμε να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας ανάλογα με το τι τύπο δέρματος έχουμε.

Κανονική επιδερμίδα

Η κανονική επιδερμίδα είναι λεία, χωρίς πόρους, ελαστική, ενυδατωμένη, λαμπερή με ομοιόμορφο χρώμα.

Χρησιμοποιήστε ενα απαλό γαλάκτωμα για καθαρισμό και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα. Προτιμήστε μία απαλή ενυδατική κρέμα για πρωί και βράδυ και κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα και μάσκα με βιταμίνες.

Λιπαρή επιδερμίδα

Τα λιπαρά δέρματα παρ’όλο που γίνονται ενοχληικά με τη γυαλάδα, έχουν στα «συν» οτι είναι ελαστικά και «γερνούν» δυσκολότερα.

Μετά τον καθαρισμό με αντίστοιχα λιπαρά προϊόντα, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με βάση το νερό ή κάποιο σέρουμ σε μορφή τζελ. (Η λιπαρότητα αφαιρείται καλύτερα με λιπαρά προϊόντα γιατί τα ελαιώδη στοιχεία ενώνονται με αυτά της επιδερμίδας και αφαιρούνται χωρίς να αφήσουν ξηρότητα.)
Κάντε απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα. Προτιμήστε ένα πήλιγνκ με λεπτούς κόκκους για να μπορούν να διεισδύουν καλύτερα στους πόρους.

Για το μακιγιάζ, μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε οτι η αισθητικός σας θα επιλέξει πούδρα με ματ αποτέλεσμα.

Ευαίσθητη επιδερμίδα

Η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι λεπτή με μικρούς πόρους, ερεθίζεται εύκολα και παρουσιάζει κοκκινήλες και εξανθήματα ενώ μπορεί να υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα καλλυντικά και επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες (κρύο, ήλιος, αέρα).

Χρησιμοποιήστε λίγα και εξειδικευμένα καλλυντικά που είναι για ευαίσθητες επιδερμίδες. Αποφύγετε την ποσότητα γιατι θα υπάρξουν περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσετε ερεθισμό και φυσικά μην κάνετε απολέπιση με σκληρά προϊόντα. Μία ελαφριά ενυδατική κρέμα και μία αντηλιακή είναι αρκετά για αυτόν τον τύπο δέρματος.

Ξηρή επιδερμίδα

Εαν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή θα πρέπει να την καθαρίζετε με ένα γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα, να χρησιμοποιείτε σέρουμ πριν την ενυδατική κρέμα, να βάζετε πάντα κρέμα νυκτός και να κάντε ενυδατική μάσκα μια φορά την εβδομάδα.

Επειδή γενικά το μακιγιάζ αφυδατώνει το δέρμα, προσπαθήστε να μείνετε εντελώς αμακιγιάριστες για τουλάχιστον μία ολόκληρη ημέρα πριν την ημέρα του γάμου σας, ώστε να αφήσετε το δέρμα σας να αναπνεύσει και να ανακτήσει υγρασία.

Μικτή επιδερμίδα

Η μικτή επιδερμίδα είναι παρακλάδι της κανονικής επιδερμίδας με τη διαφορά οτι έχει τάση για λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι).

Για το λόγο αυτό θαπρέπει να χρησιμοποιηθεί συνδιασμός περιποίησης. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες ώστε να αποφύγετε την ξηρ΄ότητα στη ζώνη Τ. Χρησιμοποιήστε ενυδατική για κανονικό δέρμα ενώ στη ζώνη Τ προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σέρουμ. Μία φορά την εβδομάδα μην ξεχνάτε να κάνετε μία ενυδατική μάσκα.

Αφυδατωμένη επιδερμίδα

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα έχει έλλειψη νερού στα κύτταρά του (οφείλεται συνήθως σε διαταραχή του προστατευτικού μανδύα της επιδερμίδας, σε κακή διατροφή ή ακόμη και σε ακατάλληλη φροντίδα). Η όψη του είναι θαμπή και πολλές φορές ξεφλουδίζει.

Χρησιμοποιήστε ένα βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα απλώνετε κάτω από την κρέμα πρωί και βράδυ. Κάντε ελαφριά απολέπιση μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και να έχουν καλύτερη αφομοίωση τα συστατικά των κρεμών. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά σαπούνια, προτιμήστε γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, αλλά και αρκετά φρούτα και λαχανικά ώστε η επιδερμίδα σας να ενυδατωθεί και εσωτερικά.
aboutwedding.gr