Ο Γιάννης Μακρής, είναι Επαγγελματίας Φωτογράφος & Βιντεογράφος με έδρα την Αθήνα.

Σπούδασε Τεχνικός Τεχνολογίας Ίντερνετ, παρ’ολα αυτά, η αγάπη του για την φωτογραφία άσκησε μεγαλύτερη επιρροή στις επιλογές του.

Είναι αυτοδίδακτος στην Φωτογραφία και στο Βίντεο, και μέσα από πολύ μελέτη & εξάσκηση, κατάφερε να μετατρέψει το αγαπημένο του χόμπι σε επάγγελμα. Το κύριο αντικείμενο του, είναι ο γάμος, το ζευγάρι, η οικογένεια, ο άνθρωπος…

Πιστεύει ότι δεν μπορείς να πετύχεις την κατάλληλη λήψη, απλώς και μόνο με το να είσαι άγρυπνος & γρήγορος, με το να είσαι πλήρως καταρτισμένος τεχνικά, με το να έχεις εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας ή απλώς με το να έχεις φαντασία.Πιστεύει ότι είναι απαραίτητος ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, συν το γεγονός ότι χρειάζεται να αντιληφθείς ότι εφόσον φωτογραφίζεις ανθρώπους, περιλαμβάνονται συναισθήματα.

 

Έχει βραβευτεί με 30 βραβεία φωτογραφίας σε παγκόσμιο επίπεδο και ήταν ανάμεσα στους 30 Καλύτερους Φωτογράφους Γάμου του Κόσμου για το 2016 (8η Θέση), σύμφωνα με το “Wedaward.com“, και για το 2017 βρίσκεται ανάμεσα στην 1η και στην 2η θέση (τα τελικά αποτελέσματα βγαίνουν τον Σεπτέμβριο του 2017).