Οι σύγχρονες μέλλουσες νυφούλες έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά: 1. θεωρούν ότι άλλη μια καμιά δεν στεφανώθηκε και ξαφνικά νομίζουν ο προγραμματισμός του γάμου είναι κάτι παραπάνω από γόρδιος δεσμός 2. ο δικός τους γάμος θα πρέπει όπως και δήποτε να μείνει αξέχαστος και 3. έχουν αποκτήσει – pinterest γαρ – μια μανία με την diy φιλοσοφία.

Η αλήθεια είναι ότι έχει ένα ενδιαφέρον να καταπιαστεί κανείς με τα διακοσμητικά και οργανωτικά θέματα του γάμου, είναι ένας τρόπος όλη αυτή η περίοδος να αποκτήσει ένα ακόμη πιο προσωπικό χαρακτήρα. Είναι θέμα επιλογής που όπως όλες οι επιλογές μπορεί να έχει τα αρνητικά και τα θετικά της, τις αλήθειες και τους μύθους της.
1.Η DIΥ διαδικασία συμφέρει οικονομικά
Λάθος. Το τελικό κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αν έχετε όλα τα σύνεργα, αν έχετε γνωστούς να σας προμηθεύσουν υλικά, να σας βοηθήσουν στην διακόσμηση… Σίγουρα κάποιες υπηρεσίες μπορεί να σας φαίνονται ακριβές και να πιστεύετε ότι βγάζουν μεγάλο κέρδος αλλά σκεφτείτε ότι οι επαγγελματίες προμηθεύονται χονδρική, άρα και πιο φθηνά, και επίσης προσφέρουν οικονομικά πακέτα.  Πριν καταλήξετε, λοιπόν, στην μια ή την άλλη περίπτωση κάντε μια έρευνα  αγοράς και δείτε σύμφωνα με τα δεδομένα τι σας συμφέρει περισσότερο.
2. Απαιτείται καλλιτεχνικό ταλέντο
Λάθος. Με λίγη υπομονή και… διαδικτυακή μελέτη θα καταφέρετε να βγάλετε άκρη. Άλλωστε, ο,τι αποφασίσετε να κάνετε θα είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί και κάποια από την παρέα -πιο δεξιοτέχνης – να προσφερθεί να κάνει κάτι, πάντα με τη βοήθεια σας.
Σε ένα diy γάμο φροντίστε
να εισάγετε στοιχεία
που σχετίζονται
με την προσωπικότητα
και τα γούστα σας
3. Απαιτείται χρόνος
Αλήθεια. Η εύρεση των υλικών, η σύγκριση τιμών και η διαδικασία δημιουργίας δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Και μην ξεχνάτε ότι όση βοήθεια και αν έχετε θα πρέπει όλα να περνάνε από το χέρι σας. Ο χρόνος – ειδικά αν δουλεύετε κιόλας – θα είναι εξαιρετικά πιεστικός και εσείς θα πρέπει να τον διαχειριστείτε άψογα και παραγωγικά ξεκινώντας πραγματικά νωρίς τις προετοιμασίες.
4. Ο γάμος σας θα είναι μοναδικός
Λάθος. Οι καλεσμένοι σας, σίγουρα θα ενθουσιαστούν αν τους προσφέρετε μπισκοτάκια με τα αρχικά σας αλλά αυτό που κάνει ένα γάμο αξέχαστο δεν είναι ούτε ο ακριβός, επαγγελματικός στολισμός ούτε η γλυκιά diy λεμονάδα. Είναι το κέφι και η αγάπη του ζευγαριού, το ωραίο φαγητό, η κεφάτη μουσική, η καλή διάθεση. Παρόλα αυτά, σε ένα diy γάμο φροντίστε τουλάχιστον να εισάγετε στοιχεία που σχετίζονται με την προσωπικότητα και τα γούστα σας: αν σας αρέσουν τα κόμιξ τυπώστε προσκλήσεις με κόμιξ. Εισάγετε στις επιλογές σας πραγματικά προσωπικά στοιχεια και όχι copy – paste μοτίβα.
5. Όλοι θα βάλουν ένα χεράκι
Λάθος. Θα βάλουν μόνο αυτοί που θέλουν , που έχουν χρόνο και που δεν τους πιέζετε συναισθηματικά. Μην υπολογίζετε στην βοήθεια των άλλων εκ των προτέρων. Αν στην πορεία έρθει, έχει καλώς. Και κυρίως μην ανακοινώνετε πόστα και υποχρεώσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι κοντινοί σας φίλοι και να θέλουν να αρνηθούν θα έρθουν σε δύσκολη θέση. Υπολογίστε και βασιστείτε στις δικές σας δυνάμεις, στο δικό σας χρόνο.
6. Είναι απόδειξη ότι χαίρεστε παραπάνω
Χωρίς σχόλιο. Η χαρά και η ευτυχία δεν αποδεικνύονται με την χειροποίητη ή αγοραστή μπομπονιέρα. Ο γάμος είναι σπουδαία στιγμή είτε έχεις ξοδέψει πολλά είτε λίγα, είτε ζύμωσες κουλουράκια είτε παρήγγειλες τούρτα.
gamos.gr