Εάν είστε ζευγάρι που αναζητά τις πιο ρομαντικές στιγμές για το γαμήλιο ταξίδι σας τότε η Σαντορίνη είναι μια από καλύτερες επιλογές για γαμήλιο ταξίδι.

Στη Σαντορίνη μπορείτε να αγναντέψετε καταπληκτικά τοπία σε μικρά χωριά και δεκάδες εκκλησιές με γαλάζιους τρούλους, καθώς και να απολαύσετε καθαρό αέρα και θεαματικές παραλίες με σκούρα βότσαλα και λευκές η κόκκινες αμμουδιές, ακόμα και να δοκιμάσετε μια καταπληκτική τοπική κουζίνα και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η θέα του ηλιοβασιλέματος είναι το καλύτερο αξιοθέατο του νησιού και πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο έρχονται για να το δουν.

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Διαμονή

Στη Σαντορίνη θα βρείτε άριστης ποιότητας ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολυτελείς γαμήλιες σουίτες σε χαμηλές τιμές.Για ενα αξέχαστο γαμήλιο ταξίδι στη Σαντορίνη, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων με ρομαντική ατμόσφαιρα και θέα το ηφαίστειο.

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Αξιοθέατα

Πραγματοποιήστε το γαμήλιο ταξίδι σας στη Σαντορίνη για να θαυμάσετε εντυπωσιακά αξιοθέατα και να γνωρίσετε την ιστορία της. Η Σαντορίνη είναι πασίγνωστη για την Καλντέρα της και τα ηφαιστειακά νησάκια της που τραβούν την προσοχή όλων των επισκεπτών. Εκτελούνται καθημερινά θαλάσσιες περιηγήσεις και κρουαζιέρες στο ηφαίστειο και τις θερμές πηγές και μερικές από αυτές περιλαμβάνουν ακόμη και στάση για να δείτε το ηλιοβασίλεμα. Μπορείτε να κάνετε ανάβαση στον κρατήρα του ηφαιστείου, να κολυμπήσετε στα θεραπευτικά νερά των θερμών πηγών, ενώ συνήθως γίνεται και στάση στη Θηρασία, ένα γαλήνιο νησάκι που κάποτε ήταν κι αυτό μέρος της Σαντορίνης.Η Σαντορίνη όμως είναι πολλά περισσότερα από το ηφαίστειο και το ηλιοβασίλεμα και αξίζει να επισκεφθείτε περισσότερα από τα θαυμάσια αξιοθέατά της.Ενα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, ο αρχαιολογικός χώρος του Μινωικού οικισμού στο Ακρωτήρι, πιστεύεται ότι σχετίζεται με το μύθο της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας κι έχει πληθώρα ευρημάτων για να θαυμάσετε.
Στην Αρχαία Θήρα, άλλος ένας εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος κοντά στον οικισμό Καμάρι στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού, μπορείτε να θαυμάσετε ένα συγκρότημα κτισμάτων όπως αγορά, στοά, νεκροταφείο και άλλα ευρήματα της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου.Το νησί είναι γεμάτο ενετικά κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες και οικισμούς, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε. Στο Ημεροβίγλι μπορείτε να δείτε τα απομεινάρια του φρουρίου Σκάρος. Επισκεφθείτε το γραφικό χωριό Πύργος και την εκκλησία του 11ου αιώνα Παναγία Επισκοπή κοντά στον Πύργο, που είναι εκθαμβωτική.Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε τα 3 μουσεία στα Φηρά (Αρχαιολογικό, Λαογραφικό και Προϊστορικής Θήρας) και το Ναυτικό Μουσείο στην Οία. Ένα από τα νεότερα μουσεία στη Σαντορίνη είναι το Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων στην Περίσσα, για όσους ενδιαφέρονται για εκθέματα αυτού του είδους.

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Πως να φτάσετε στη Σαντορίνη

Ο γρηγορότερος τρόπος για να πάτε στο νησί είναι αεροπορικώς.Ο άλλος τρόπος για να επισκεφτείτε το νησί είναι φυσικά με πλοίο. Η Σαντορίνη εξυπηρετείται με πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπως επίσης και απο τα γύρω νησιά των Κυκλάδων, την Ίο, την Μύκονο, την Αμοργό, την Πάρο, τη Νάξο κ.τ.λ. Στην Σαντορίνη ταξιδεύουν ακόμα πλοία από την Κρήτη, την Ρόδο και βασικά από όλα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με ενδιαμέσους σταθμούς. Το ταξίδι μπορεί να γίνει με συμβατικό πλοίο φερρυ μποατ, με High speed ferries ή με flying dolphin, ανάλογα την ημέρα και την εταιρεία που θα ταξιδέψετε. Αν επίλέξετε ενα απλό ferry, χρειάζεται περίπου 5-7.30 ώρες ενώ αν επιλέξεξετε High speed ferries τότε 3.40-5.30 ώρες. Αυτό βέβαια εξαρτάται απο το πόσα νησιά θα προσεγγίσει ενδιάμεσα το πλοίο σας.Τα δρομολόγια πλοίων Πειραιάς – Σαντορίνη είναι καθημερινά όλο το χρόνο και το καλοκαίρι διπλασιάζονται ή πολλαπλασιάζονται λόγω τουρισμού.

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Τοπικές γεύσεις:

  • Φάβα
  • Σαντορινιό ντοματάκι
  • Χλωρό τυρί
  • Άσπρη μελιτζάνα
  • Κατσούνι
  • Μπραντάδα
  • Μελετίνια
  • Σαντορινιά κρασιά (Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο)

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Παραλίες

Οι καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης βρίσκονται στο νότιο-ανατολικά του νησιού και κατανέμονται μεταξύ των παραθαλάσσιων θέρετρων του Μονόλιθου, Καμάρι στα βόρεια του Μέσα Βουνού και Περίσσα, Περίβολος στα νότια.
Το Καμάρι είναι μια δημοφιλής παραλία κάτω από το λόφο της αρχαίας Θήρας, είναι πλήρως εξοπλισμένη και προσελκύει τουρίστες όλων των ειδών. Το μόνο αρνητικό είναι ο θόρυβος των αεροπλάνων κατά την προσγείωση ή απογείωση από τον αερολιμένα της Σαντορίνης που είναι πολύ κοντά. Αυτή είναι η μοναδική παραλία της Σαντορίνης που κατέχει γαλάζια σημαία και έχει το μεγαλύτερο αριθμό υπηρεσιών από όλες τις άλλες παραλίες.

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Βορειότερα από το Καμάρι βρίσκεται η παραλία Μονόλιθος, πιο γραφική και έχει λιγότερο κόσμο και εδώ η μαύρη άμμος χαρακτηρίζει την παραλία, θα βρείτε ικανοποιητικές υπηρεσίες , ομπρέλες, και διάφορα καταστήματα.

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες τη Σαντορίνης είναι η Κόκκινη παραλία, σίγουρα το πιο εντυπωσιακές παραλίες και ένα από τις πιο γραφικές του Αιγαίου. Βρίσκεται πίσω από μια σειρά μονόλιθους από λάβα, η μαγευτική ομορφιά διακρίνεται από τα μαύρα βότσαλα της παραλίας, την κόκκινη άμμο και τις υποβρύχιες θερμές πηγές που κάνουν την κολύμβηση μοναδική εμπειρία. Μπορείτε να πάτε εκεί από το Ακρωτήρι με τα πόδια, υπάρχουν επίσης και καΐκια που πηγαίνουν εκεί. Στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Κοντά θα βρείτε και την Άσπρη παραλία με άσπρη άμμο και βότσαλα, μπορείτε να πατέ μόνο με τα πόδια, δεν υπάρχουν οργανωμένες υπηρεσίες και σκιά.

Η Περίσσα βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού, απλώνεται σε μήκος περίπου 7 χλμ., είναι η πιο γνωστή παραλία της Σαντορίνης. Με μαύρη άμμο και καθαρά γαλανά νερά πλήρως οργανωμένη με Μπητς μπαρ και ταβέρνες πάνω στην παραλία. Η Περίσσα εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες που προτιμούν κάτι πιο οικονομικό όσον αφορά τη στέγαση και την ψυχαγωγία.

Υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ, κέντρο καταδύσεων, ιππασία κατά μήκος της παραλίας και μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ είναι διαθέσιμα για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στην προέκταση της Περίσσας βρίσκεται η παραλία Περίβολος με κρυστάλλινα νερά, μαλακή μαύρη άμμο, πολλά ωραία εστιατόρια πιο ήσυχη και καλά οργανωμένη.
Η Βλυχάδα βρίσκεται νοτιότερα και είναι όχι και τόσο πολύ πολυσύχναστη όπως η βορειότερες παραλίες της Περίσσας και Καμάρι.

Πιο βόρεια από το Καμάρι θα βρείτε πολλές μικρότερες παραλίες όπως ο Βούρβουλος, οι Μπαξέδες, το Πόρη,ο Καρτεράδος και άλλες.
Κάτω από την Οία είναι το Αμούδι, παραλία χωρίς άμμο και θαυμάσια απομονωμένη περιοχή για κολύμπι. Μπορείται να πάτε με τα πόδια απο τα σκαλιά απο τη Οία.